DE DAG DAT IK BEGON AAN… MIJN EERSTE HERREGISTRATIE VOOR HET KP REGISTER

Tja… door de corona crisis mogen we niet naar buiten. Ik dacht, optimaal moment om eens in het Kwaliteitsregister te duiken! Ondanks alle uitleg op de website en het volgen van een workshop over het kwaliteitsregister, ontstond er helaas wat lichte irritatie… 😉 
 
Bij het raadplegen van ergotherapie-vriendinnen kwam ik al gauw tot de conclusie dat het goed is om mij snel te verdiepen in het kwaliteitsregister. 
Tijd voor een aantal tips, dacht ik zo… 
 
Ik moet mij in 2022 her-registeren. Gelukkig nog genoeg tijd! Daarom heb ik besloten om voor jullie een blog te schrijven over de wel bekende 10 punten. Oftewel onderdeel C2: Overige activiteiten, waar men minimaal 40 punten moet halen waarvan minimaal 10 punten behaald worden uit activiteiten die een bijdragen leveren aan de ontwikkeling van het beroep Ergotherapie. 
Jeetje ik hoor jullie vanaf hier zuchten ;). haha. Hopelijk biedt deze blog verlichting. Ik val in de criteria van 2015-2020. Let hier dus op met her-registeren. Wanneer je jouw digitaal portfolio open hebt staan, zie je in welke kwaliteitscriteria jij valt. Dit staat bovenaan de pagina. 
 
Goed daar gaan we! Ik moet mij herregisteren onder de voorwaarde van de ‘Kwaliteitscriteria 2015-2020 EN’. Sommige criteria zijn vrij duidelijk. Anderen niet. 
Daarom ga ik voor jullie een aantal voorbeelden forumleren. Ik probeer het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Wat kan je doen om deze 10 punten te scoren? 
 
Ideeën kunnen zijn: 
– Een stukje schrijven over ergotherapie voor in een tijdschrift voor kappers, waarin je vertelt welke ergonomische principes belangrijk zijn; 
– Een presentatie verzorgen voor huisartsen/thuiszorg over ergotherapie. Hierin kun je vertellen wat je voor hen kan betekenen; Handig kan je gelijk even afstemmen hoe die steunkoushulpmiddelen gebruikt worden of wat er op de verwijzing moet staan 😉 
– Meedoen aan de beroepenmarkt van je nichtje om het beroep te profileren; Vind je nichtje vast ook leuk, want die is trots op haar grote neef of nicht 😉 
De bovenstaande voorbeelden vallen onder ‘Profileren beroepsgroep’. Voor dit onderdeel mag je maximaal 10 punten halen. Per activiteit kun je 2 punten krijgen. 
 
– Begeleiden van studenten en herintreders. Misschien komt er wel een stagiaire bij jullie. En kun je samen met je collega hem of haar begeleiden. Helaas moet je dan ook de punten delen. Voor elke 5 dagen krijg je 1 punt. 
Ja, dat lees je goed. Voor elke hele werkweek 1 punt. In de nieuwe criteria van 2020-2025 wordt het waarschijnlijk opgeschaald en krijg je 2 punten per 5 werkdagen. Joehoe! 
Helaas tellen snuffelstages niet mee. Je kunt hier dus geen punten voor ontvangen. 
– Ontwikkelingen of geven van scholing; Misschien kun je wel een workshop geven op voor de AEN ;). Of kun je wel in gesprek met een organisatie die e-learnings publiceert. Voor het geven van scholing krijg je 2 punten per uitvoeren. Dezelfde scholing telt maximaal 1 x per jaar mee. 
 
Nou, dat zijn een aantal voorbeelden. 10 puntjes in de pocket! Voor andere voorbeelden kijk in het document ‘ Kwaliteitscriteria 2015-2020 EN’ op de website van Kwaliteitsregister Paramedici. 
 
Begin op tijd en houd je punten bij. En voorkom dat je net als ik 292 punten hebt, die niet allemaal in de goede categorie passen 😉 
 
Kom je er nu echt niet uit!  
Klik Hier voor de website van de Kwaliteitregister: https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/beroepen/beroep.aspx?onderwerp=ergotherapeut 

En hier voor meer informatie van de EN:  https://ergotherapie.nl/voor-ergotherapeuten/kwaliteitsregister/  

Veel Succes! 
Groetjes Anouk  

Deze blog is geschreven op 1 april 2020. Let op dat je in de goede criteria kijkt bij het kwaliteitsregister. 

Heb je aanvullingen of feedbackpunten op deze blog. Mail dan naar [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *